JOURE - SC Joure heeft genoten van het avontuur in het toernooi om de KNVB-beker. Na de zeges op Cambuur en Vitesse II kwam er woensdagavond tegen FC Groningen niettemin een einde aan (2-3), na een eerste helft om van door te dromen (2-1).

Even overwoog Joure voor het duel, waar de club acht weken naartoe had geleefd, uit te wijken naar het Abe Lenstra-stadion. Na ampel beraad werd toch gekozen voor de eigen omgeving. Liefst 4000 supporters, onder wie PSV-doelman en ras-Jouster Ten Rouwelaar, trotseerden de kou. Ze verblijdden de penningmeester met een recette van 28.000 euro.

En ze kregen waar voor hun geld. Groningen mocht dan af en toe technisch iets beter zijn, Joure domineerde in de eerste helft, puur op inzet en karakter. Dat leidde tot een terechte voorsprong van 2-0. Beide treffers kwamen op naam van Johnnie de Jong.

Geluk

Groningen, dat na zeven minuten Tuhuteru al kwijtraakte door een ernstige hamstringblessure, deed vlak voor het rustsignaal van scheidsrechter Van Dongen iets terug, eerder gelukkig dan verdiend. Van Gessel profiteerde simpel van een blunder van Geert Jelle de Vries, ex-speler van Cambuur.

Deze onverwachte domper knakte het zelfvertrouwen van de Friezen. Ron Jans blies zijn team in de pauze met succes nieuw leven in. Groningen kwam agressief terug uit de kleedkamer en zette de defensie van Joure onder zware druk. Binnen tien minuten maakte Drent al gelijk. Hij kopte een voorzet van Elshot, die ongehinderd een half veld mocht oversteken, binnen.

Hoop

Joure bleek al veel te hebben gegeven. Drie verse krachten waren de oplossing. De thuisclub mocht tot de slotfase op een verlenging hopen, maar uiteindelijk verloochende het klasseverschil tussen eerste klasse en eredivisie, hoe laag op de ranglijst ook, zich niet.

Groningen bleef beter voetballen en kreeg vijf minuten voor tijd de beloning. Opnieuw door een rake kopbal van Drent. Nu na een hoekschop van aanstaande PSV'er Hoogstrate, die even later zelf ook nog had moeten scoren maar op doelman Huitema stuitte.