LONDEN - Petr Cech, de Tsjechische doelman van Chelsea heeft in het Radcliffe Infirmery van Oxford een operatie aan de schedel ondergaan. De 24-jarige keeper was zaterdag in het ziekenhuis opgenomen na een botsing tijdens de competitiewedstrijd Reading - Chelsea (0-1) van zaterdag. Hij bleek een impressiefractuur te hebben.

Bekijk video

De operatie in de om neurochirurgie vermaarde kliniek is succesvol verlopen. Over zijn conditie konden zondag echter nog geen mededelingen worden gedaan. De botsing, kort na de aftrap, met Stephen Hunt was zeer heftig.

De spits kwam hard in op de uitkomende doelman en trof hem met de knie tegen het hoofd. Cech werd bewusteloos afgevoerd. Chelsea's coach Jose Mourinho reageerde furieus. "Cech mocht blij zijn dat hij nog leefde. De voetbalbond moet dit incident onderzoeken."

Pijnlijke nek

Cech werd vervangen door de Italiaan Carlo Cudicini. Ook hij moest, gewond en bewusteloos uitvallen na een ongelukkige val, waarna veldspeler John Terry de laatste minuten onder de lat plaatsnam. Cudicini belandde eveneens in het ziekenhuis. Hij had een pijnlijke nek. Na behandeling mocht hij het hospitaal weer verlaten.

Coach Steve Coppell van Reading verklaarde dat de botsing met Cech een ongeluk was. "Het zag er vreselijk uit, maar er was geen sprake van opzet." Coppell zei ook dat de club Reading volledig zou meewerken aan een onderzoek door de Football Association. Voor Chelsea waren de blessures van de beide eerste doelmannen uitermate vervelend. Komende week is de wedstrijd voor de Champions League op Stamford Bridge in Londen tegen FC Barcelona.

De 31-jarige Portugees Henrique Hilario, derde doelman, zal waarschijnlijk in de basis starten. Hij kwam in de zomer transfervrij van Nacional naar Chelsea op verzoek van Mourinho met wie hij voorheen bij FC Porto samenwerkte. Hij speelde nog geen minuut in de A-ploeg van Chelsea.