ROME - Inter heeft met een benauwde zege op Catania (2-1) de koppositie in de Serie A veroverd. Twee doelpunten van Dejan Stankovic voorkwamen puntenverlies. Catania had in de eerste helft brutaal de leiding genomen. Oud-Feyenoorder Julio Ricardo Cruz miste bij een stand van 1-1 een strafschop voor Inter.

Inter passeerde door de zege AS Roma en Palermo. Beide clubs verloren zondag.Palermo liet zich voor eigen publiek verschalken door Atalanta (2-3), AS Roma liet drie punten liggen bij Reggina.

Amoruso zorgde oor de enige treffer. Reggina begon het seizoen met vijftien punten in mindering door het fraudeschandaal. Inmiddels heeft de club acht punten van het negatieve totaal afgeknabbeld. Internazionale staat na zes wedstrijden op veertien punten, AS Roma en Palermo hebben er beiden twaalf.

Seedorf

AC Milan, met Clarence Seedorf in de basis, speelde zaterdagavond al gelijk. Tegen Sampdoria werd het 1-1. Het ene punt werd zes minuten voor tijd zeker gesteld door door Kakha Kaladze. Sampdoria had door Cristiano Zenoni de leiding genomen.

AC Milan kwam door dit gelijkspel op de dertiende plaats met 4 punten uit 6 wedstrijden. De club verloor nog geen wedstrijd, maar moest de competitie in de Serie A beginnen met acht punten in mindering.

Fiorentina

Fiorentina, dat wegens het fraudeschandaal ook met strafpunten begon, is weer een stukje dichter bij de andere ploegen geraakt. Adrian Mutu en Luca Toni scoorden in de met 2-1 gewonnen uitwedstrijd bij Empoli. Fiorentina staat nu nog op een puntenaantal van -10.