EINDHOVEN - Door een fantastisch doelpunt van verdediger Alex heeft PSV zondagmiddag gewonnen van Roda JC. Hij scoorde in de 78e minuut op sublieme wijze door de bal achter zijn standbeen langs in het doel te werken. De Braziliaan werkte daarmee een vroege achterstand weg. Uiteindelijk liep PSV nog uit naar 4-1.

PSV had een overwinning op Roda JC nodig om in het spoor van de koplopers Ajax en AZ te blijven. De Limburgers zijn dit seizoen echter uitstekend gestart en stonden voorafgaand aan de wedstrijd op gelijke hoogte met de Eindhovenaren. Ook tegen PSV toonde Roda JC dat het dit seizoen een serieuze bedreiging kan vormen voor de ploegen in de top en subtop.

In het Philips-stadion kwam het elftal van Huub Stevens al na vier minuten op voorsprong. Rechtsback Davy De Fauw stoomde op over de rechterflank en kwam na een goede combinatie alleen voor doelman Gomes. Hij rondde de kans bekwaam af: 1-0.

Achtervolging

In het vervolg van de wedstrijd moest PSV in de achtervolging en deed dat zeer behoorlijk. De ploeg van Ronald Koeman dwong de Limburgers in de verdediging en kreeg een aantal goede kansen. De Brabanders missen echter een doelpuntenmaker in de selectie.

Zondagmiddag speelde Arouna Koné in de punt van de aanval. De Ivoriaan is met afstand de meest gevaarlijke aanvaller in de selectie van Koeman, maar slaagt er dit seizoen maar niet in zijn surplus aan techniek om te zetten in treffers.

Voor de pauze verscheen Koné twee keer oog in oog met doelman Vladan Kujovic. Eén keer greep de keeper goed in en bij zijn andere poging belandde de bal op de paal. Met zijn handen voor zijn gezicht bleef hij achter in het gras. Vol onbegrip. Koné moet er gek van worden dat hij maar niet kan scoren voor PSV. Bij Ivoorkust maakte hij deze week liefst drie goals. Hij kan het dus wel.

Fenomenaal hoogstandje

Na de pauze ging de zoektocht van PSV naar de gelijkmaker op dezelfde manier door als voor de pauze, maar leverde die uiteindelijk wel treffers op. Na de gelijkmaker van invaller Jefferson Farfan, trakteerde Alex de toeschouwers op een fenomenaal hoogstandje. Hij tikte een vrije trap van Edison Mendez achter zijn standbeen langs in het doel en bezorgde PSV daarmee alsnog de zege: 2-1.

In de slotminuut brachten Ismael Aissati en Roy Beerens hun ploeg ook nog op 3-1 en 4-1.