LONDEN - In de Engelse voetbalcompetitie krabbelt Arsenal overeind. Na een zwak seizoensbegin komt de sterrenformatie van Arsène Wenger weer tot overwinningen. Zonder Robin van Persie in de basis won Arsenal zaterdag met 3-0 van Watford.

De productie werd verzorgd door Stewart (eigen doel), Henry en Adebayor. Van Persie draafde het laatste kwartier op. De eindstand was toen al bereikt. Door de vierde overwinning klom Arsenal naar de vierde plaats met 14 punten uit 7 duels.

Manchester United verdedigde de koppositie door bij Wigan Athletic met 3-1 te winnen door treffers van Vidic, Saha en Solskjaer. Wigan kon een vroeg verkregen voorsprong door een afstandschot van Baines langs Edwin van de Sar niet vasthouden. United kwam op 19 punten uit 8 wedstrijden, evenals Chelsea, dat in de onfortuinlijke wedstrijd tegen Reading drie punten pakte.

Tottenham Hotspur

Aston Villa wist thuis niet te winnen van het laag geklasseerde Tottenham Hotspur, dat het laatste kwartier met tien man speelde omdat Davenport werd weggezonden, 1-1. In de slotfase speelde het spektakel zich af met een hoofdrol voor Villa's spits Juan Pablo Angel. Eerst miste hij een strafschop en drie minuten later scoorde hij in eigen doel. Tottenham, met Edgar Davids in de slotfase als invaller, raakte de voorsprong toch nog kwijt. In de 81e minuut maakte Barry gelijk.

Portsmouth handhaafde zich in de subtop door winst met 2-0 op West Ham. Kanu en Cole scoorden. Middlesbrough versloeg thuis Everton met 2-1 ondanks een gemiste strafschop door Aiyegbeni. De Nigeriaan had eerder vanaf de stip wel raak geknald. Viduka zorgde voor 2-0 en Cahill redde de eer.

Liverpool kwam zonder Dirk Kuyt niet verder dan 1-1 tegen Blackburn Rovers dat André Ooijer wel opstelde. Oud-Ajacied Benni McCarthy zette Rovers op voorsprong, Kuyts vervanger Bellamy maakte tegen zijn oude club gelijk.