AMSTERDAM - De Nederlandse hockeyvrouwen die vorige week in Madrid wereldkampioen werden, varen zaterdag door de Amsterdamse grachten. Even na drieën begonnen ze op het Rokin aan een twee uur durende rondvaart.

Bekijk video


Foto: Joop Voorstad | De Nederlandse hockeyvrouwen varen zaterdag door de Amsterdamse grachten.

De dames maken het tochtje op uitnodiging van radiozender CAZ!. Dj Jeroen Kijk in de Vegte verbaasde zich dat na de ontvangst op Schiphol door de Koninklijke Nederlandse Hockeybond er geen publieke huldiging zou zijn voor de wereldkampioenen.

Kijk in de Vegte liet zich inspireren door de boottocht die het Nederlands Elftal in 1988 maakte na het Europees kampioenschap te hebben gewonnen.

Belangstelling

De hockeykampioenen trekken heel wat minder belangstelling dan het voetbalelftal. Stonden er destijds tienduizenden mensen langs de grachten, zaterdagmiddag waren het er enkele tientallen.

"Wat zou er gebeurd zijn als het voetbalelftal het WK had gewonnen", vroeg Kijk in de Vegte zich af nadat de kampioenen op het Rokin uit een touringcar waren gestapt. "Dan was de stad geëxplodeerd. Dit is wel het minste dat we voor jullie kunnen doen."

Cohen

Ook burgemeester Job Cohen verwelkomde de hockeyvrouwen bij de rondvaartboot. Omdat het college van Burgemeester en Wethouders zaterdagmiddag een bezoek zou brengen aan Ajax, kon hij niet mee varen.

"Maar ik verwacht dat jullie over twee jaar na een volgend kampioenschap weer op deze plek staan", aldus Cohen. "Ik heb zeer van jullie genoten."