LANDGRAAF - Snowboardster Nicolien Sauerbreij is bij de opening van het internationale skiseizoen in Landgraaf uitgeschakeld in de achtste finale van de wereldbekerwedstrijd parallelslalom. Sauerbreij verloor bij de laatste zestien het onderlinge duel van de Oostenrijkse Doris Guenther.

De Nederlandse was in de eerste run 33-honderdste van een seconde langzamer dan de nummer vier van de Olympische Spelen in Turijn en kon dat in de tweede run niet goedmaken. Sauerbreij startte daarin te gretig waardoor ze bovenaan de piste het starthek toucheerde en direct haar achterstand zag oplopen.

Sauerbreij was de enige van de uitgebreide Nederlandse afvaardiging die de finalefase van de eerste wereldbekerwedstrijd haalde.

Starthek

"Ik was gewoon te gretig. Ik moest bij de start wat risico nemen omdat ik met een achterstand aan de tweede run begon. Dat liep even mis. Ik had zoveel power dat ik het starthek toucheerde en dat blijft dan even wat langer dicht", zei de Nederlandse. "Ik ben in elk geval blij dat ik weer zonder pijn kan boarden."

Fysieke malheur

Sauerbreij kampte de laatste jaren met veel fysieke malheur. Een zwakke rug maakte een topprestatie moeilijk. Ze haalde afgelopen jaar wel de Olympische Winterspelen in Turijn, maar de toen nog redelijk onbekende Duitse Amelie Kober verraste haar in de eerste ronde van de knock-outfase.

Inmiddels is de 28-jarige Amsterdamse hersteld van haar rugproblemen en moet komende winter de weg omhoog weer gevonden worden.