LIVERPOOL - Liverpool heeft goede hoop dat de geblesseerde Dirk Kuyt snel weer beschikbaar is. Coach Rafael Benitez sloot donderdag zelfs niet uit dat de voormalige Feyenoorder zaterdag al voor de competitiewedstrijd tegen Blackburn Rovers speelklaar is voor de Reds.

"De enkelblessure van Dirk ziet er niet slecht uit", liet Benitez weten. "Maar we kunnen nog niet precies zeggen wanneer hij weer kan spelen."

International Kuyt verzwikte zaterdag in en tegen Bulgarije (1-1) in de beginfase zijn enkel. Zijn blessure zag er ernstig uit. Hij bewoog zich aanvankelijk voort in een rolstoel. Onderzoek in een Amsterdams ziekenhuis wees maandag uit dat zijn enkelbanden slechts verrekt waren.

Onvrede

Benitez had toen al zijn onvrede kenbaar gemaakt over het feit dat Kuyt niet meteen na zaterdag naar Engeland was teruggekeerd om te revalideren. De coach van Liverpool kwam daarop donderdag nog even terug.

"Vanaf dinsdag is hij bij ons onder behandeling. Het was beter geweest als we hem hier twee dagen eerder al onder handen hadden kunnen nemen, direct nadat hij geblesseerd was geraakt. Maar goed, we moeten afwachten of hij zaterdag alweer inzetbaar is."