AMSTERDAM - Floyd Landis heeft donderdag zijn verdediging in de dopingzaak tegen hem op zijn website geplaatst. De 30-jarige Tour de France-winnaar zette op zijn site onder meer een PowerPoint-presentatie van sportarts Arnie Baker, zijn voormalige coach. Hierin worden de testresultaten van het Franse dopinglaboratorium in Châtenay-Malabry in twijfel getrokken.

De presentatie toont volgens Landis aan dat de resultaten van de urinemonsters bij het net buiten Parijs gevestigde laboratorium inconsistent zijn. Eerder al stelde de advocaat van de Amerikaan dat de monsters stoffen bevatten die niet van Landis afkomstig kunnen zijn. In de presentatie wordt gesteld dat de monsters verkeerd zijn gelabeld en dat bij de tests verkeerde procedures zijn gevolgd.

Landis' advocaat vroeg vorige maand het Amerikaanse antidopingagentschap Usada de aanklacht tegen de Tourwinnaar in te trekken. Dit is niet gehonoreerd. De wielrenner heeft zijn verdediging naar eigen zeggen op internet gezet om openheid van zaken te geven. De zaak tegen Landis voor het Amerikaanse sporttribunaal dient begin volgend jaar.