AMSTERDAM - Inter-speler Maxwell staat hoog op het verlanglijstje van Ronald Koeman. In het weekblad Voetbal International spreekt de PSV-trainer vol lof over de Braziliaanse linksback. "Maxwell is niet alleen een fantastische jongen, maar ook een fantastische voetballer (...). Mocht de kans ooit aanwezig zijn om Maxwell te halen, dan sta ik daar voor open", aldus Koeman.

Maxwell, herstellende van een slepende knieblessure, komt onder Internazionale-coach Roberto Mancini nauwelijks aan spelen toe. De Braziliaan heeft sinds zijn overgang in juli van dit jaar twee competitieduels voor Inter gespeeld. Eerder kwam Maxwell op huurbasis uit voor Empoli.

Ajax

Koeman werkte tijdens zijn Ajax-periode samen met de verdediger. Maxwell speelde vanaf 2001 vijf seizoenen in Amsterdam. Daar was hij een vaste waarde, maar in zijn laatste seizoen kwam hij door een knieblessure niet aan spelen toe. In februari werd zijn contract bij Ajax ontbonden. Internazionale legde hem daarop meteen vast voor het seizoen 2006/2007.