ROTTERDAM - Bart Veldkamp en de Koninklijke Belgische Snelschaats Federatie (KBSF) hebbben hun schaatspakgeschil voor dit seizoen bijgelegd. Veldkamp mag de logo's van zijn hoofdsponsor Avantage blijven dragen, maar rijdt in internationale wedstrijden in de door de KBSF ontworpen kleding.

Partijen kwamen dinsdag tot een compromis dankzij bemiddeling van het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC). Ze hebben afgesproken dat ze later weer om de tafel gaan zitten om ruzie voor het volgende seizoen uit te sluiten.

De rel over het schaatspak sleept zich al geruime tijd voort. De schaatsbond verzette zich aanvankelijk tegen het voornemen van Velkamp zelf een pak te ontwerpen dat in kleur is afgestemd op sponsor Avantage. De voormalig olympisch kampioen zou contractueel zijn verplicht een pak te dragen dat aan de eisen van de bond voldoet.

Later bond de bond in en gaf hij Veldkamp toch toestemming zijn eigen pak te ontwerpen, om kort daarna weer terug te komen op het oude standpunt. Het bemiddelingsgesprek dinsdag leverde een voor beide partijen bevredigend compromis op.