AMSTERDAM - Ronaldinho verruilt het rood-blauw van FC Barcelona mogelijk voor het rood-zwart van AC Milan. Dat concludeert de Italiaanse krant La Gazzetta dello Sport op basis van gesprekken tussen Milan-eigenaar Silvio Berlusconi en de zaakwaarnemer en broer van de stervoetballer, Roberto de Assis.

Deze zomer deed Milan al een vergeefse poging om de Braziliaanse sterspeler binnen te halen. De club zou Ronaldinho nu een jaarsalaris van 12 miljoen euro hebben geboden, tegenover zijn huidige salaris van 8 miljoen euro bij Barcelona.

Volgens de website Tribalfootball.com zal Clarence Seedorf de Braziliaan met open armen ontvangen bij de Milanese club. "Hij is een kampioen, zijn komst zal iedereen ongetwijfeld aanspreken. Als onze voorzitter en Ronaldinho er met elkaar uitkomen, zullen wij hem met veel plezier opnemen in ons team", aldus Seedorf.

Ronaldinho is sinds enige tijd in onderhandeling met Barcelona over zijn aflopende contract. Trainer Frank Rijkaard is niet bang dat de contractperikelen een negatieve invloed zullen hebben op het spel van de spits. "Het publiek verlangt altijd het beste van 'Ronnie'. Zo gauw als hij minder presteert barst de kritiek los, maar dat zie ik niet gebeuren, de hele groep werkt keihard", stelde de Nederlandse coach.