LEVERKUSEN - Duitsland is er niet in geslaagd zich te kwalificeren voor de eindronde van het Europees kampioenschap voetbal voor spelers onder 21, volgend jaar in Nederland (10-23 juni). De 'junge Mannschaft' boog dinsdagavond ook in de return voor Engeland. In Leverkusen werd het 0-2 door treffers van het 17-jarige supertalent Theo Walcott (Arsenal) in de slotfase.

De Duitsers, die uit met 1-0 hadden verloren, hadden de uitschakeling aan zichzelf te wijten. Al binnen het kwartier schoffelde Dortmunder Markus Brzenska een tegenstander onderuit en kreeg rood. Even later miste zijn ploeggenoot Gonzalo Castro een strafschop.

Servië

Servië won in en tegen Zweden met liefst 5-0. Dat was nodig ook na de 0-3-nederlaag voor eigen publiek. Stefan Babovic maakte twee doelpunten, waaronder de bevrijdende vierde na een uur. Tsjechië kan ook een hotel gaan zoeken in Nederland.

Bosnië-Herzegovina werd op 1-1 gehouden. Tomas Frejlach maakte in de slotfase gelijk. Thuis hadden de Tsjechen met 2-1 gewonnen.

Azzurri

Italië bereikte het EK ten koste van Spanje. De Azzurri zegevierden dinsdag met 2-1, na een doelpuntloos gelijkspel in het eerste duel. Giorgio Chiellini en Riccardo Montolivo scoorden in de eerste helft. Alleen Soldado deed iets terug, te weinig.

Portugal

Portugal is volgend jaar ook van de partij bij het titeltoernooi in Nederland. De Portugezen maakten in de playoff tegen Rusland een achterstand van 1-4 goed. De in de uitwedstrijd gemaakte treffer bleek doorslaggevend. Dinsdag werd het 3-0. Joao Moutinho (strafschop), Yannick Djalo en Taranov, in eigen doel, schoten raak. De Russen speelden de gehele tweede helft met tien man.

Woensdag staan nog Bulgarije - België en Israël - Frankrijk op het programma.