STOCKHOLM - Raemon Sluiter en Peter Wessels zijn er dinsdag niet in geslaagd de tweede ronde te bereiken van het tennistoernooi van Stockholm. Sluiter had het niet getroffen met de loting. De als eerste geplaatste Spanjaard Rafael Nadal was in twee sets te sterk: 6-4 6-2.

Wessels trof in de eerste ronde Jonas Björkman. De Zweed won, eveneens in twee sets: 7-5 6-2. Het was een jaar geleden dat Wessels in een ATP-hoofdtoernooi in actie kwam. Destijds verloor hij in Tokio in de eerste ronde van de Amerikaan Michael Gambill.

Tussen optredens in Daviscupduels en challengers kende de Elburger veelvuldig blessureleed.

Getraind

Nadal had voor zijn overwinning op Sluiter 91 minuten nodig. "Het voelt goed indoor", zei de 20-jarige Spanjaard, die na zijn uitschakeling in de US Open alleen nog in Daviscupverband uitkwam. "Maar ik heb hard getraind thuis op Mallorca om me voor te bereiden op de laatste toernooien van dit jaar."

Nadal brak Sluiter in de openingsgame. De Nederlander verweerde zich knap maar had uiteindelijk geen antwoord op de met veel topspin geslagen ballen van Nadal. Na twee breaks in de tweede set benutte Nadal zijn eerste matchpoint. "Goed voor het zelfvertrouwen", concludeerde de winnaar.