SINGAPORE - Vijfvoudig olympisch zwemkampioen Ian Thorpe heeft besloten zijn carrière voort te zetten. Na een lange rustperiode hervatte de 23-jarige Australië maandag de training. Na de Olympische Spelen van 2004 in Athene deed Thorpe niet meer mee aan grote wedstrijden. De concurrent van Pieter van den Hoogenband richt zich nu op de wereldkampioenschappen in maart in Melbourne.

De afgelopen periode rezen er twijfels over de zwemtoekomst van Thorpe. Om de hecktiek in zijn eigen land te ontlopen vertrok Thorpe drie maanden geleden naar Amerika met het doel daar rustig te kunnen trainen. Maar in de Australische media verschenen berichten dat de zwemheld zich vooral bezighield met het eten van pizza's en hamburgers en het drinken van liters cola en vele kilo's was aangekomen.

Thorpe heeft zich nu echter herenigd met zijn oude coach Tracey Menzies en keerde terug naar zijn eigen land. In Sydney werkte hij maandag met haar voor het eerst weer een sessie af. Hij probeert nu eerst in vorm te komen voor de WK-kwalificatieswedstrijden van 3 tot en met 10 december. "Hij zal de komende tijd ook wat races zwemmen om klaar te komen voor de kwalificaties", aldus Menzies.