AMSTERDAM - Michael Schumacher heeft het behalen van de wereldtitel in de Formule 1 nog niet uit zijn hoofd gezet. Dat denkt technisch directeur Pat Symonds van concurrent Renault. "Zijn kansen zijn misschien klein, maar het is nog altijd mogelijk", zegt Symonds voor de Britse omroep BBC. In het verleden werkte Symonds met de Duitser samen bij Benetton.

De zege van Renault-coureur Fernando Alonso in de GP van Japan verandert niets aan het uitgangspunt van het team voor de laatste grand prix van het seizoen over twee weken in Brazilië, zegt Symonds. Schumacher, die zondag met een kapotte motor uitviel, kan alleen nog wereldkampioen worden als hij wint in Brazilië en Alonso geen punten pakt. Die kleine kans op de titel maakt volgens Symonds weinig uit voor 'Schumi'. "Ik weet zeker dat Michael net zo hard zal rijden."

Symonds vindt het belangrijk dat iedereen bij Renault ervan is doordrongen dat prolongatie van de wereldtitel van Fernando Alonso nog niet zeker is. "We zijn niet in de positie om grote risico's te nemen in de Grand Prix van Brazilië", waarschuwt de Engelsman "We moeten zoals altijd uitgaan van betrouwbaarheid, zodat we de race kunnen uitrijden."

Schumacher verklaarde zondag niet meer te geloven in de wereldtitel. De Duitser, die na dit seizoen stopt in de Formule 1, zei er zeker van te zijn dat Alonso over twee weken minimaal één punt pakt.