DOETINCHEM - De volleyballers van D.O.C Stap Orion hebben zondag verrassend de Super Cup veroverd. Voor eigen publiek versloeg de formatie uit Doetinchem titelverdediger én favoriet Ortec.Nesselande met 3-1 (29-31 25-21 25-16 25-23).

Het is voor het eerst sinds de invoering van de Super Cup in 1992 dat Orion deze prijs pakt. Het team mocht als verliezend bekerfinalist in de wedstrijd aantreden omdat Nesselande vorig seizoen zowel het landskampioenschap als de beker won.

Vrouwen

Bij de vrouwen ging de Super Cup naar de volleybalsters van Dela/Martinus. De formatie van coach Avital Selinger, tevens bondscoach, was met 3-0 (25-17 25-23 26-24) te sterk voor titelverdediger Plantina Longa, die speelde zonder de geblesseerde Elles Leferink.

De laatste Super Cup voor Martinus dateerde uit 1992. Voor de regerend landskampioen en bekerwinnaar was het duel vooral een tussendoortje in de voorbereiding op het WK eind oktober in Japan.

Het Nederlands team bestaat grotendeels uit speelsters van Martinus.

Gala

Kristian van der Wel en Janneke van Tienen zijn zondagavond in Doetinchem bij het Volleybal Gala door hun collega's gekozen tot beste spelers van het jaar. Beide volleyballers wonnen afgelopen seizoen met hun clubs Ortec.Nesselande en Martinus de landstitel en de beker.

De titel van coach van het jaar ging naar Peter Blangé, de trainer van Nesselande en coach van het nationale mannenteam. De duo's Rebekka Kadijk/Merel Mooren en Gijs Ronnes/Jochem de Gruijter kregen de prijs als beste beachkoppels. Beide combinaties behaalden deze zomer zilver bij de Europese titelstrijd in Scheveningen.