BRNO - Jeroen Bleekemolen heeft ook tijdens de tweede sprintrace van het nieuwe A1GP-seizoen niet kunnen imponeren. Net als in Zandvoort had de Nederlander een slechte start waardoor hij niet verder kwam dan de elfde plaats.

De Duitser Nico Hülkenberg en de Nieuw-Zeelander Jonny Reid beleefden een dramatische start. De twee vertrokken van de eerste startrij maar raakten elkaar. Reid week uit naar links, ramde Hülkenberg de muur in en viel kort daarna ook zelf uit.

Gejuicht

In de pitsbox van team Maleisië werd hard gejuicht. Alex Yoong wist de koppositie over te nemen voor de Canadees James Hinchcliffe en de altijd goed presterende Fransman Lapierre. Ook Tsjechië kon aansluiten bij de drie koplopers.

Jeroen Bleekemolen had wederom een slechte start. De Nederlander moest door het ongeluk even van het gas af en werd ingehaald door team Libanon. In de derde ronde wist de vervanger van Verstappen de Libanees wel in te halen, maar verder kon hij niet komen.

Zuid-Afrika

Team Zuid-Afrika, dat met coureur Adrian Zaugg won in Zandvoort, begon de wedstrijd met Stephen Simpson achter het stuur, kreeg te kampen met technische problemen. Tijdens een succesvolle inhaalmanoeuvre in de vierde ronde op de Australiër Karl Reindler viel de auto stil.

Team Maleisië reed de wedstrijd onbedreigd uit. Canada en Frankrijk stonden naast Alex Yoong op het podium. Team China wist nog voorbij de Tsjech Thomas Enge te komen en eindigde als vijfde.

Slechte start

Alex Yoong had profijt van een slechte start. "Ik starte traag maar daardoor kon ik langs het ongeluk rijden", aldus de winnaar. "Wij hebben het moeilijk gehad in Zandvoort en daarom ben ik blij dat we hier kunnen terugkomen."

Yoong vertrekt in de hoofdrace vanaf pole-position. Bleekemolen vertrekt vanaf plek tien.