EINDHOVEN - Philip Singoei heeft zondag de marathon van Eindhoven aan een parkoersrecord geholpen. De Keniaan won de 23e editie over iets meer dan 42 kilometer in 2 uur, 8 minuten en 18 seconden.


Foto: Joris van Boven | Een groep lopers tijdens de marathon van Eindhoven.

Het oude record dateerde van vorig jaar toen zijn landgenoot Boniface Usisivu 2.08.45 noteerde. Singoei eindigde de afgelopen twee jaar in Eindhoven steeds als tweede.


Foto: Merien ten Houten | Vlak na de start van de halve marathon.

Kramp

De winnaar, die in de slotfase last van kramp had, bleef in Eindhoven twee landgenoten voor. Samson Barmao eindigde als tweede in 2.09.28. Luke Kibet finishte als derde (2.10.06).

Van Damme

Jeroen van Damme was de beste Nederlander op de zestiende plaats. Hij bleef echter ver verwijderd van zijn persoonlijke record van 2.13.48, dat hij vorig jaar in Rotterdam liep. Van Damme (34) zou onder meer steun krijgen van Luc Krotwaar als haas, maar de Eindhovenaar moest geblesseerd afzeggen.


Foto: Joris van Boven | Medailles van de ROC-city run.

"Het ging goed tot 32 kilometer, daarna was het gelijk over. Ik wist dat ik in Eindhoven was, maar daar was ook alles mee gezegd.

Mijn energie was helemaal op", zei de teleurgestelde Roosendaler, die net onder de 2 uur en 20 minuten (2.19.44) finishte. Hij hield er wel de open Benelux-titel aan over. Van Damme was op een schema van 2.12.30 weggegaan.