SOFIA - Hristo Stoitsjkov heeft ook als bondscoach het hart op de tong. De voormalige vedette van FC Barcelona was vrijdag, vlak voor de afsluitende training van Bulgarije, vol vertrouwen voor het duel met Nederland.

"Dit is een sleutelduel in de poule, waarin iedereen Nederland als favoriet ziet. Op het veld zal zaterdag echter blijken wie de beste is en wie niet."

Het duel in groep C van de kwalificatiereeks voor het Europees kampioenschap is al direct cruciaal. Nederland kan een belangrijk gat slaan met Bulgarije als zaterdag wordt gewonnen. Bulgarije heeft na twee duels vier punten, Nederland zes. Stoitsjkov zei Oranje zeker niet te onderschatten en kent ook de belangen. "Met een gelijkspel zou ik ook gelukkig zijn."

Stoitsjkov zit zaterdag als trainer voor het eerst op de bank bij een EK-kwalificatieduel van zijn ploeg. De eerste twee wedstrijden moest hij vanaf de tribune toekijken. Hij werd door de Europese voetbalbond UEFA geschorst omdat hij UEFA-voorzitter Johansson er van beschuldigd had het WK-duel van zijn team tegen Zweden te hebben gemanipuleerd.