STUTTGART - Michaëlla Krajicek heeft de kwartfinale bereikt van het internationale vrouwentennistoernooi van Stuttgart. De 17-jarige Nederlandse troef versloeg donderdag in twee sets de Amerikaanse Lisa Raymond: 6-4 6-2.

Lisa Raymond verving de eerste geplaatste Française Amélie Mauresmo. De nummer één van de wereld kreeg tijdens de voorbereidingen last van een schouderkwetsuur. Mauresmo had in de eerste ronde een bye. Dubbelspelspecialiste Raymond was de hoogst gerangschikte lucky loser uit het kwalificatietoernooi.

Wennen

"Het was wel wennen", zei Krajicek na de winst op Raymond. "Twee dagen lang bereidde ik mij voor op het duel met Mauresmo. Dat zou een goede ervaring voor mij zijn geweest. Van die kant bekeken was het jammer. Voor de partij tegen Raymond was ik best een beetje nerveus. Mijn opslag liep echter uitstekend, vooral in de tweede set. Over mijn optreden in de wedstrijd kan ik heel tevreden zijn, de eerste ronde ging ook al heel goed. De laatste tijd heb ik wat pech gehad met mijn lotingen. Nu heb ik minimaal drie partijen in een toernooi. Dat had ik wel nodig."

Misa Krajicek reisde als 34e van de wereldranglijst naar Stuttgart. Om die positie te verdedigen moest zij de halve finale bereiken, want zij zou haar punten van de overwinning vorig najaar in Tasjkent kwijtraken. Van Golovin heeft zij als jeugdspeelster tweemaal gewonnen. "Een goede speelster", aldus Misa, "het wordt een moeilijke ronde. Maar ik speel goed en op hardcourt rendeert mijn spel goed."