NOORDWIJK - Bondscoach Marco van Basten heeft weinig twijfels over zijn basisopstelling. De afgelopen week trainde hij met het Nederlands elftal in alle openheid voor de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Bulgarije.

De enige positie waarover Van Basten nog lijkt te twijfelen, is die van centrale middenvelder. Afgaande op de laatste training op Nederlandse bodem speelt Nigel de Jong zaterdag in Sofia op die plaats. "Maar Stijn Schaars kan er ook goed uit de voeten", aldus de bondscoach. Achterin lijken de plaatsen vergeven. Khalid Boulahrouz wordt rechtsback.

André Ooijer en Joris Mathijsen vormen het centrale verdedigingsduo. Giovanni van Bronckhorst is linkervleugelverdediger.

Spits

Aanvallend heeft de bondscoach helemaal geen twijfels. Dirk Kuijt is tegen de Bulgaren spits. Arjen Robben en Robin van Persie spelen op de buitenkanten. Voor Wesley Sneijder en Denny Landzaat is een plaats beschikbaar op het middenveld.

Vermoedelijke opstelling Oranje: Van der Sar; Boulahrouz, Ooijer, Mathijsen en Van Bronckhorst; Landzaat, De Jong en Sneijder; Van Persie, Kuijt en Robben.