SUZUKA - Wereldkampioen Fernando Alonso haalde aan de vooravond van de GP van Japan fel uit naar Renault. De Spanjaard voelt zich in de steek gelaten door het Franse team. Volgens Alonso telt enkel de constructeurstitel nog voor het Franse team.

"Ik heb geen problemen met de mensen in het team en beschik al het hele seizoen over een goede wagen, maar er waren toch ook enkele momenten waarop ik me door het team in de steek gelaten voelde. Ik snap bijvoorbeeld niet waarom ik in China in duel moest met mijn eigen teamgenoot. Die inhaalacties zorgden alleen maar voor extra risico's", aldus Alonso.

"Gelukkig is de sfeer binnen het team nog steeds super en iedereen focust zich nog steeds op de wereldtitel. Al hecht het team meer waarde aan de titel voor constructeurs."

Opmerkelijke uitspraken van de wereldkampioen die zo zijn team tegen zich lijkt op te zetten. Of toch niet? Het is immers publiek geheim dat de Spanjaard niet terugschrikt voor mentale spelletjes. De kritiek aan het adres van Renault zou dus best bedoeld kunnen zijn om het team te prikkelen zodat ze nog meer hun best gaan doen.

Of de woorden van Alonso ook dat effect zullen bereiken is echter twijfelachtig. De Spanjaard rijdt volgend seizoen immers voor concurrent McLaren en daarom is de rijderstitel inderdaad minder belangrijk voor Renault.