AMSTERDAM - Het nieuwe Nederlandse Formule 1-team Spyker MF1 wordt de komende drie jaar gesponsord door het eveneens Nederlandse LeasePlan. De nieuwe sponsor wordt tevens de officiële leverancier van het team.

Spyker-directeur Victor Muller is trots om een Nederlandse sponsor bij het team te mogen begroeten. "Het feit dat zij ook toetreden als official supplier toont aan hoe groot het vertrouwen is."

Leaseplan zal naast het Formule 1-team ook het fabrieksteam, Spyker Squadron, gaan sponsoren. De nieuwe sponsornaam zal tijdens de Grand Prix van Brazilie, op 21 oktober, voor het eerst op de auto te zien zijn.

ING Bank

Ook de ING Bank zal vanaf komend seizoen een Formule 1-team sponsoren. De bank koos echter voor Renault F1 en niet voor Spyker. "Het gaat er ons om ING wereldwijd een betere bekendheid te geven", verklaard een woordvoerder tegenover Formule 1 Race Report.

"Het is dan beter om het te doen via een ander team. De perceptie met Spyker is anders toch dat het een Nederlands team is dat door een Nederlandse bank wordt gesponsord."