LIVERPOOL - Liverpools coach Gérard Houllier heeft zijn steun uitgesproken aan doelman Jerzy Dudek. "Hij moet niet meer aan zijn fout denken", zei de manager over de oud-Feyenoorder, die met zijn zoveelste blunder in korte tijd zondag de nederlaag tegen Manchester United inleidde.

"Dudek was in tranen na de wedstrijd", vervolgde Houllier. "Ik ga hem vertellen dat hij nu sterk moet zijn en gewoon dient door te gaan met dingen doen waarin hij goed is. Wij zullen hem daarbij helpen."

"In het voetbal worden altijd fouten gemaakt. Soms zit iemand in een periode dat het vaker gebeurt. Het overkomt ook elke keeper weleens. Niemand neemt Dudek dit kwalijk. Vorig seizoen nog werden we tweede en dat was voor een groot deel aan zijn goede werk te danken."

Houllier gaf geen uitsluitsel of Dudek ook de komende weken in het doel staat. Met Chris Kirkland heeft Liverpool een van de talentvolste keepers van Engeland achter de hand. Over anderhalve week speelt Liverpool op Anfield Road in het toernooi om de UEFA-beker tegen Vitesse.

Wat de spelers betreft is de Pool er dan gewoon bij. "Iedereen staat achter hem", zei verdediger Jamie Carragher op de site van de club. "In de kleedkamer bood hij zondag zijn excuses aan. We vonden dat heel vervelend voor hem en ook niet nodig. Jerzy is een geweldige jongen en een fantastische doelman."