AMSTERDAM - Jelena Jankovic is doorgedrongen tot de tweede ronde van de Porsche Tennis Grand Prix in Stuttgart. De als achtste geplaatste Servische won woensdag in twee sets van Mary Pierce: 7-6 (7), 6-3. Jankovic kreeg pas in de slotfase van de spannende partij de Française definitief op de knieën.

Elena Dementieva plaatste zich woensdag al voor de kwartfinale van het Duitse WTA-toernooi. De Russin, als derde geplaatst in Stuttgart, had drie sets nodig om Katarina Srebotnik uit Slovenië te verslaan: 4-6, 7-5, 7-5.

Daniela Hantuchova uit Servië bereikte de tweede ronde na winst op Sybille Bammer uit Oostenrijk: 6-3, 5-7, 6-3. De Bulgaarse qualifier Tsvetana Pironkova versloeg in de eerste ronde Karolina Sprem uit Kroatië: 6-1, 6-4.

Clement

Arnaud Clement heeft de tweede ronde van de Open de Moselle bereikt. De Fransman was woensdag in de eerste ronde te sterk voor Xavier Malisse. Nadat Clement de eerste set in de tiebreak naar zich toe trok, was de weerstand van de Belg in de tweede set gebroken: 7-6 (3), 6-2. Clement treft in de tweede ronde van het ATP-toernooi in Metz zijn landgenoot Richard Gasquet (5).

De Fransman Sébastien Grosjean won woensdag in de eerste ronde van de Open de Moselle in twee sets van de Duitser Florian Mayer: 6-3, 6-4. Grosjean neemt het in de volgende ronde op tegen Juan Carlos Ferrero uit Spanje. De als zevende geplaatste Spanjaard Fernando Verdasco ging in de eerste ronde onderuit tegen zijn landgenoot Rubén Ramírez Hidalgo: 6-3, 6-3.

Het Russische onderonsje tussen Marat Safin en Mikhail Youzhny, als vierde geplaatst in Metz, werd eenvoudig in het voordeel van Safin beslist: 6-1, 6-4. In de tweede ronde versloeg de Fransman Florent Serra in drie sets zijn landgenoot Paul-Henri Mathieu: 1-6, 6-3, 7-6 (2).