NOORDWIJK - Van der Sar liet weten dat hij het afgelopen weekeinde zowel met Van Bommel als met Van Nistelrooy contact had. "Dat is ook mijn taak als aanvoerder. Mark en Ruud hebben mij een aantal dingen uitgelegd. Mark zei dat hij weloverwogen had nagedacht. Zijn situatie is anders dan die van Ruud. Mark heeft tenslotte bedankt voor Oranje, Ruud niet. Daardoor is er altijd nog een kans dat hij er alsnog weer bijkomt."

Van der Sar zei voor de NOS-camera dat hij niet verwacht dat alle ophef over het afhaken van Van Bommel en het wegblijven van Van Nistelrooy van invloed zal zijn op de komende EK-kwalificatiewedstrijden tegen Bulgarije (zaterdag) en Albanië (woensdag). "We hebben nog best een goed elftal, ook zonder Mark en Ruud."

"Maar best goed is voor mij niet goed genoeg. Ik streef altijd naar het hoogste. Daar doe ik alles voor. Ik hoop dat de anderen dat ook doen. Ik wil met Oranje zo goed mogelijk presteren met een zo goed mogelijk elftal."

Kesler

Bondsdirecteur Kesler vindt de ophef rond Van Bommel en Van Nistelrooy overtrokken. "We moeten niet doen of het hele Nederlandse voetbal van deze twee heren afhangt. Zo is het niet, weten we ook nog van het WK in Duitsland. De afgelopen drie gewonnen interlands waren ze er ook niet bij; dus veel verandert er niet", aldus Kesler in De Telegraaf.