AMSTERDAM - Het doelpunt waarmee Robin van Persie zaterdag Charlton Athletic de das omdeed, is naar eigen zeggen de mooiste uit zijn carrière. "Ik dacht dat de bal over het doel ging maar op het laatste moment zag ik hem onder de lat verdwijnen. Een fantastisch moment, het mooiste doelpunt dat ik heb gemaakt", zei de aanvaller tegen de Engelse krant The Sun.

Zijn memorabele goal bleek uiteindelijk van beslissende waarde. Van Persie: "Het betekende nog meer voor me omdat Chelsea punten verspeelde en Liverpool had verloren."

De flankspeler, die eerder ook de eerste Arsenal-treffer maakte, mocht van geluk spreken op het moment van zijn tweede goal nog binnen de lijnen te staan. Voor een grove charge op landgenoot Hasselbaink kreeg de Oranje-international een gele kaart van scheidsrechter Clattenburg. Zijn trainer Wenger zei na afloop: "Robin wordt steeds meer volwassen maar verliest af en toe nog steeds zijn hoofd. Zijn overtreding was op de grens."

Technisch perfect

Natuurlijk was Wenger zeer te spreken over de 2-1 van de jongeling. "De goal was technisch perfect." zei hij tegenover de camera's van de BBC. De succescoach zag in zijn lange loopbaan als Arsenal-trainer al vele mooie treffers van onder anderen Thierry Henry en Dennis Bergkamp. De goal van Van Persie noemde Wenger "een van de beste die ik ooit heb gezien".