ROME - AS Roma heeft zondag de koppositie in de Italiaanse competitie heroverd. De ploeg won met 1-0 van Empoli. Concurrent Inter liet met de 1-1 bij Cagliari punten liggen en moet hierdoor Roma in de tussenstand weer voor zich dulden. Het verschil tussen beide clubs bedraagt een punt.

Palermo kwam zondagavond op gelijke hoogte met Roma dankzij een krappe zege op Chievo (1-0). Corini maakte het doelpunt.

Montella was de grote man bij Roma met het enige doelpunt van de wedstrijd in de 23e minuut. Met zijn tweede treffer in evenveel duels liet de 32-jarige aanvaller zien dat hij weer volledig terug is na een reeks van blessures aan de rug en schouder.

Inter

Inter kon bij Cagliari het veldoverwicht niet in doelpunten omzetten. De thuisploeg kwam in de 17e minuut zelfs op voorsprong door Colucci. Nog voor rust tekende Grosso voor de gelijkmaker, maar verder dan deze ene treffer kwam Inter niet. Met het wegvallen van Hernan Crespo kreeg Inter nog een tweede tegenvaller te verwerken. Met een beenblessure ging de aanvaller het veld af.

AC Milan speelde tegen Siena voor de derde keer op rij doelpuntloos gelijk. Na de 0-0 vorige week in de competitie tegen Livorno moest AC Milan dinsdag in de Champions League tegen Lille en zondag tegen Sienna genoegen nemen met dezelfde uitslag. Clarence Seedorf startte het duel in de basis, maar kon ook niet voor doelpunten zorgen.