MADRID - Real Madrid heeft de midweekse zege in de Champions League op Dinamo Kiev (5-1) geen Koninklijk vervolg kunnen geven. De ploeg van trainer Fabio Capello bleef in de immer beladen derby tegen Atletico Madrid steken op 1-1. Ruud van Nistelrooij kwam in het uitverkochte San Bernabeu niet tot scoren voor Real.

Mista opende in de zesde minuut de score voor Atletico, dat in 1999 voor de laatste keer won bij de aartsrivaal. In de slotfase van de eerste helft maakte Raul gelijk. De spits van Real nam daarmee een klein beetje revanche op de Spaanse bondscoach Luis Aragones, die hem eind vorige week na tien trouwe dienstjaren uit de nationale selectie zette.

Real Madrid speelde door een rode kaart voor Sergio Ramos vanaf de 62e minuut met tien man. Atletico kon echter niet profiteren van de numerieke meerderheid. Acht minuten voor het eindsignaal kwam Ronaldo nog in het veld voor Van Nistelrooij. De Braziliaan kon echter in dat korte tijdsbestek het verschil ook niet meer maken.

Sevilla

Het hoog genoteerde Sevilla versloeg zondag Getafe met 1-0 door een doelpunt van Luis Fabiano. Koploper Barcelona won zaterdag al met 3-1 bij Athletic Bilbao. De thuisploeg kwam door een treffer van Yeste nog wel op voorsprong, maar na de rode kaart voor Javier Casas in de negentiende minuut verloor Bilbao de greep op de wedstrijd. Ustaritz (eigen doel), Gudjohnsen en Saviola hielpen trainer Frank Rijkaard aan de overwinning.

Valencia kwam zondagavond in punten op gelijke hoogte met Barcelona, dat door een beter doelsaldo nog wel de eerste plaats in handen hield. De nummer twee versloeg Gimnastig Tarragona met 4-0. Villa (twee), Morientes en Miguel maakten de doelpunten.