AMSTERDAM - Martin Jol is niet te spreken over Ahmed 'Mido' Hossam. De Nederlandse trainer van Tottenham Hotspur vindt uitlatingen van zijn aanvaller over Sol Campbell onverantwoordelijk en respectloos.

De Egyptische spits noemde verdediger Campbell van Portsmouth voorafgaand aan het duel van beide clubs zondag in de Britse media één van de slechtste verdedigers tegen wie hij ooit heeft gespeeld. Campbell kwam in het verleden negen jaar voor de Spurs uit.

"Ik heb Mido gezegd dat hij in het vervolg beter zijn voeten kan laten spreken", verklaart Jol op de website van de club uit Londen. De 32-jarige Campbell verhuisde vijf jaar geleden naar aartsrivaal en stadsgenoot Arsenal en is dit seizoen in dienst van Portsmouth.

Woedend

Supporters van de Spurs zijn nog altijd woedend over de transfer van de verdediger. "Gezien alle emotie rond Sol is de uitspraak van Mido niet alleen respectloos, maar ook onverantwoordelijk", vindt Jol.

Ook Portsmouth-coach Harry Redknapp is woest op Mido. Hij noemt de uitspraken van de oud-Ajacied arrogant en beledigend. "Daaruit blijkt maar weer eens dat Mido niets weet van het Engelse voetbal. Maar één ding is zeker: ik hoef zondag weinig tegen mijn spelers te zeggen voor de wedstrijd", verklaart Redknapp aan de Britse omroep BBC. "Het enige wat ik hoef te doen, is het artikel aan de muur van de kleedkamer hangen."