ZANDVOORT – Jeroen Bleekemolen is tijdens de sprintrace van de A1GP op Zandvoort gefinisht als negende. De race werd gewonnen door de Zuid-Afrikaan Adrian Zaugg.


Foto: Marc Koot | Jeroen Bleekemolen had een slechte start

Bleekemolen mocht als achtste starten omdat de in de kwalificatie snellere Zwitser Buemi werd teruggezet naar plaats elf. De Nederlander had een slechte start waardoor hij een plaats terugviel.

Italië en India hadden een desastreuze eerste ronde. De Italiaan Rugolo kwam niet bij de start weg terwijl de Indier het eerste slachtoffer werd van de Audi-S bocht. Bleekemolen, Buemi en de Canadees Hinchcliffe vochten in de eerste ronde een verbeten gevecht uit voor de plekken acht, negen en tien.


Foto: Marc Koot | Winnaar Adrian Zaugg

Buemi kwam voorbij Bleekemolen maar die liet zich niet kennen en pakte de Zwitser meteen terug. Leider van het veld was de van poleposition vertrokken Adrian Zaugg.

Mexico en Frankrijk waren niet in staat om van de start af de Afrikaan onder druk te zetten. Zaugg wist uiteindelijk onbedreigd de finish te passeren.

De Zuid-Afrikaan keek met volle tevredenheid terug op zijn resultaat: "Dit is fantastisch, een superprestatie van het team. Vorig jaar keek ik nog op tv naar deze jongens en nu sta ik er tussen. Prachtig."