TILBURG - Op bezoek bij Willem II gaf Roda JC zaterdagavond gevolg aan een goede competitiestart. De Limburgers nestelden zich via een overwinning (0-1) naast AZ aan kop van de ranglijst.

Roda JC dankte de overwinning aan een treffer van Adil Ramzi. Hij was in de 64e minuut op aangeven van Dieter van Tornhout succesvol. Het was alweer de derde competitietreffer van Ramzi.

Sparta

Ondertussen in Rotterdam is Wiljan Vloet onder zware druk komen te staan. De oefenmeester kon niet voorkomen dat Sparta de uitwedstrijd bij stadgenoot Excelsior kansloos verloor (3-1). Sparta heeft na zes duels slechts een winstpuntje.

Excelsior dankte de derde competitiezege aan treffers van Jarda Simr, Sebastiaan Steur en Daniel Guijo-Velasco. Bij een achterstand van 3-0 deed Haris Medunjanin namens Sparta iets terug. Met tien punten uit zes duels vindt Excelsior zich terug in de subtop van de eredivisie.

Twente

FC Twente maakte in de laatste twintig minuten van de thuiswedstrijd tegen RKC een achterstand van 1-3 ongedaan (4-3). De door vele blessures gehavende ploeg uit Waalwijk counterde binnen 24 minuten naar een voorsprong van 2-0.

Jochem Janssen en Pius Ikedia passeerden doelman Sander Boschker. Orlando Engelaar verkleinde vlak voor rust de achterstand waarna RKC met de tweede treffer van Janssen een voorschot op de zege nam.

Verdediger Dustley Mulder van RKC passeerde echter zijn eigen doelman (2-3), waarna Blaise N'Kufo en Kennedy Bakircioglu alsnog de overwinning voor FC Twente veilig stelden.