Een deel van de vaderlandse turn-top was dit weekeinde op twee fronten actief. Opnieuw met succes. Renske Endel werd bij het toernooi om de DTB-Pokal in Stuttgart derde op het onderdeel brug.

Monique Nuijten, eveneens lid van De Hazenkamp uit Nijmegen, eindigde bij het paardspringen als vierde. Een 'nationale' selectie uit Zoetermeer (Pro Patria) veroverde in Marseille brons in de landenwedstrijd. Nederlands kampioene Verona van de Leur werd vijfde op de meerkamp en won goud op de brug.

Nuijten kreeg van de jury gemiddeld 8,962 punten voor haar twee sprongen. De winst ging naar de Russin Elena Zamolodsjikova, die in de finale de Oezbeekse Oksana Sjoesovitina net voorbleef met een score van 9,375.

Toernooi Marseille

In het individuele klassement zegevierde de Roemeense Andrea Raducan met 37,338. De andere plaatsen op het erepodium werden bezet door de Braziliaanse Daniel Hypolito en Sylvia Stroescu, ook uit Roemenië. Van de Leur was de beste Nederlandse op de meerkamp met een score van 36,113. Ze eindigde daarmee als vijfde. Harmes werd tiende.

Sportweek Online