MADRID - Raul maakt voor het eerst in tien jaar geen deel aan van de Spaanse selectie. Bondscoach Luis Aragones heeft de aanvoerder van de nationale voetbalploeg en speler van Real Madrid voor het EK-kwalificatieduel met Zweden gepasseerd. De Engelse bondscoach McClaren liet David Beckham thuis.

Aragones lichtte de spits vrijdag in: "Ik heb de spelers geselecteerd die in mijn ogen op dit moment het beste in vorm zijn. Dit is een beslissing die alleen voor deze wedstrijd geldt. Ik heb er met hem over gesproken. Normaal doe ik dat niet, tenzij een speler geblesseerd is."

Raul was de laatste tijd weinig trefzeker voor Spanje, maar hij maakte deze week twee doelpunten in het duel in de Champions League met Dinamo Kiev.

Beckham

Naast de Spaanse spits is ook Real-vedette David Beckham niet geselecteerd. De Engelse bondscoach Steve McClaren doet voor de interlands tegen Kroatië en Macedonië geen beroep op David Beckham. Dit ondanks het feit dat de Engelsen blessureproblemen hebben op het middenveld.

Owen Hargreaves (Bayern München) en Aaron Lennon (Tottenham) zijn niet beschikbaar. In plaats van de vedette van Real Madrid een rentree te gunnen koos McClaren voor een nieuweling, Scott Parker van Newcastle. Sinds de WK kwam Beckham niet meer in aanmerking.

McClaren selecteerde voor de eerste keer Wayne Rooney. De aanvaller had de eerdere wedstrijden onder leiding van de nieuwe bondscoach wegens een schorsing gemist.