AMSTERDAM - Voor de zesde speelronde in de Eredivisie staan enkele interessante wedstrijden op het programma. Zo heeft Ajax het traditioneel moeilijk bij FC Utrecht en treft PSV in Friesland een Heerenveen in vorm. Koploper AZ speelt in eigen huis tegen het geplaagde ADO Den Haag. De ploeg van trainer Adelaar wist dit seizoen nog geen punt te pakken.

In stadion Galgenwaard won FC Utrecht zes van de laatste zeven ontmoetingen met Ajax. Na het goede optreden van Maduro en De Mul tegen IK Start moet trainer Ten Cate kiezen of hij het talentvolle duo laat staan of dat hij toch voor de ervaring van Roger en Rosales kiest.

Met evenveel punten als de Amsterdamse concurrent gaat PSV op bezoek bij sc Heerenveen. De club van scheidend voorzitter Riemer van der Velde heeft drie punten minder dan de landskampioen.

Of Mika Väyrynen, deze week matchwinner voor PSV tegen Bordeaux, in actie komt tegen zijn oude club is nog niet bekend. Cocu en Culina zijn nagenoeg hersteld van hun blessures. Farfan en Kluivert zijn er zeker niet bij.

Charisteas

Feyenoord mag zondag geen punten verspelen tegen NAC, als de Rotterdamse club de aansluiting met de top niet wil verliezen. Trainer Erwin Koeman hoopt Charisteas op tijd fit te krijgen. Mocht de Griek de clash met de Breda'se club niet halen, dan start Van Hooijdonk weer in de basisopstelling. Beide clubs kennen een teleurstellende seizoenstart met zeven punten uit vijf wedstrijden.

FC Groningen wil de nare smaak van de uitschakeling in Europa wegspoelen. Tegen Vitesse verdedigt de ploeg van Ron Jans een vierde plaats op de ranglijst. Sparta gaat op bezoek bij bij stadsgenoot Excelsior en NEC wil de punten in eigen huis houden tegen het verrassend goed presterende Heracles.