SHANGHAI - Williams-testrijder Alexander Wurz was zonder enige twijfel de snelste rijder tijdens de eerste vrije oefensessies voor de GP van China. De Oostenrijker domineerde beide sessies. Nederlanders Robert Doornbos en Christijan Albers kwamen nauwelijks aan rijden toe.

Terwijl Wurz samen met collega-testrijders Sabastian Vettel (BMW-Sauber) en Anthony Davidson (Honda) om de eerste plaats streed, vochten ook Michael Schumacher en Fernando Alonso alweer een duel uit. De Spaanse wereldkampioen deed hard zijn best om zijn Duitse titelrivaal bij te houden en slaagde daar vrij aardig in. De Ferrari's van Massa (4de) en Schumacher (5de) waren uiteindelijk maar één tiende sneller dan Alonso (6de).

Ook Super Aguri en Red Bull testrijders Franck Montagny en Michael Ammermuller slaagden er in een plaats bij de snelste tien te veroveren. Daarin stond ook één Spyker wagen. Tiago Monteiro reed de negende tijd en presteerde daarmee veel beter dan teamgenoot Christijan Albers. De Larenaar was bijna 3 seconden trager dan de Portugees. Albers werd 28ste. Robert Doornbos presteerde één plaatsje beter, maar hield wel gelijke tred met teamgenoot Coulthard (26ste).