SHANGHAI - Christijan Albers rijdt ook volgend seizoen weer Formule 1. De Nederlander maakte vrijdagochtend via zijn website bekend dat hij bij het Spyker MF1 team aan de slag blijft.

"Ik ben blij dat ik jullie, de fans, als eerste kan vertellen dat ik komend seizoen voor het Spyker Formule 1-team zal gaan rijden. Ik ben ontzettend trots op mijn nieuwe contract met Spyker. Het is een echt Nederlands team met fantastische mensen achter de schermen. We kunnen op deze manier doorbouwen waar we aan begonnen zijn bij de start van dit seizoen."

"Ik heb ontzettend veel vertrouwen in de toekomst van dit team. Met de steun van Spyker, onze mensen in de fabriek en onze trouwe sponsors wordt het ongetwijfeld een fantastisch seizoen volgend jaar. Overigens zal op korte termijn het team de motorleverancier van ons team bekend maken. Ik kan echt niet wachten op komend seizoen!"

De contractverlenging van Albers is geen echte verrassing. Na de recente overname van Midland F1 door het Nederlandse Spyker leek het behouden van Albers een uitgemaakte zaak. De officiële bevestiging van de contractverlenging volgt later vandaag.