DEN BOSCH - Baanrenner Theo Bos is opnieuw kandidaat wielrenner van het jaar. Bos is een van de vijf genomineerden bij de verkiezing die wordt gehouden door de Club 48, een vereniging van wielercoryfeeën uit het verleden onder voorzitterschap van Peter Post.

Bos werd in april op de wielerbaan van Bordeaux wereldkampioen sprint. De andere genomineerden voor de Gerrit Schulte Trofee zijn de wegrenners Michael Boogerd, Thomas Dekker, Karsten Kroon en Maarten Tjallinggii. De Club 48 organiseert de verkiezing in samenwerking met Wieler Magazine, de gemeente Den Bosch en de wielerbond KNWU. Wieler Magazine laat lezers via de website kiezen, terwijl ook de oud-renners een belangrijke stem hebben.

Marianne Vos

Bij de vrouwen is Marianne Vos de belangrijkste kandidaat. De renster uit het Brabantse Babyloniënbroek was al wereldkampioene veldrijden maar voegde daar afgelopen weekeinde de wereldtitel op de weg aan toe. De andere genomineerde wielrensters zijn Chantal Beltman, Suzanne de Goede, Loes Gunnewijk en Kirsten Wild.

Bij de beloften zijn Robert Gesink, Sebastian Langeveld, Kai Reus, Niki Terpstra en Tom Veelers de genomineerden. In de categorie MTB/Cross gaat het tussen Lars Boom, Bart Brentjens, Bas Peters, Gerben de Knegt en Elsbeth Vink. Op 27 november wordt de uitslag van de verkiezing in Den Bosch bekendgemaakt.