HEERENVEEN - Een eikel. Een ijscoboer. Het grootste tuig van de richel. Scheidend SC Heerenveen-voorzitter Riemer van der Velde is als gastpreker tijdens een sponsoravond uit zijn slof geschoten, zo meldt De Telegraaf donderdag. "Die Timmer van PSV was bij ons nooit in de raad van commissarissen gekomen. Wat een eikel is dat, zeg! Hoe hij met het belang van zijn club omgaat, een schande is het!", aldus Van der Velde in De Telegraaf.

Ook Ajax en Feyenoord zouden een veeg uit de pan hebben gekregen. "Ik weet niet wat hij aan het doen is, maar het is niet in het belang van Feyenoord. Dat kan ik je verzekeren", sprak Van der Velde over Feyenoord-preses Jorien van den Herik.

IJscoboer

En over Ajax: "Bij Ajax haalt men zelfs een ijscoboer in huis die amper weet dat een bal rond is. Dat zo iemand vervolgens ook nog eens onze belangen moet vertegenwoordigen in de UEFA. Tja, dan zijn we in Nederland het spoor goed bijster."

Schoolbanken

Op de sponsormeeting bij amateurclub Excelsior'31 uit Rijssen sprak Van der Velde zich ook kritisch uit over het Nederlands trainersgilde. "De twee Koemannen en Van Basten moeten eerst maar weer eens de schoolbanken in. Je mag denken wat je wilt over Van Gaal, Adriaanse en vooral Hiddink, maar die hebben pas écht verstand van voetbal", aldus de Heerenveen-voorzitter in De Telegraaf.