BORDEAUX - Ronald Koeman bleef woensdagavond na de kostbare zege in Bordeaux (0-1) realistisch. "Het is een goede stap. Een uitwedstrijd winnen, is belangrijk in de Champions League. Op naar de volgende stap", sprak de trainer van PSV nuchter.

Koeman had in Bordeaux geen goede wedstrijd gezien. "Het resultaat is uitstekend, maar het spel was dat niet. We begonnen zeker niet goed, maar we kwamen later in de eerste helft beter in de wedstrijd. Na de rust deed Bordeaux het iets anders met een tweede spits. We lieten ons daardoor echter niet verrassen."

Koeman: "We hebben goed gesloten gespeeld, met een goede organisatie en een goede veldbezetting. We hebben de rust goed bewaard en zijn op het juiste moment in de aanval gegaan. Ik vond Bordeaux overigens heel matig spelen."

Lamey

Michael Lamey werd in de slotfase met een rode kaart uit het veld gestuurd. "Belachelijk", oordeelde de linksback. "Als deze rode kaart niet wordt geseponeerd weet ik het echt niet meer. Ik verwacht niet dat ik hiervoor een schorsing krijg."

Lamey kreeg de rode kaart omdat hij in een duel zijn elleboog te hoog geheven had. "Maar dat was echt niet zo", aldus Lamey. "Ik was al onderweg naar de bal en hij springt van achter in mijn rug. Daar kan ik dus niets aan doen. Echt een belachelijke kaart."