BONN - Telecomgigant T-Mobile heeft het contract met de gelijknamige Duitse wielerploeg verlengd tot 2010. Dat maakte het Duitse bedrijf woensdag bekend. De contractverlenging is enigszins verrassend, aangezien de Duitse formatie in diskrediet raakte door de dopingaffaire waarbij ook kopman Jan Ullrich is betrokken.

Ullrich werd vlak voor de Ronde van Frankrijk uit de Tourploeg gehaald, omdat zijn naam op de beruchte lijst van dopingarts Fuentes voorkwam. Ook zijn Spaanse teamgenoot Oscar Sevilla en de persoonlijke begeleider van Ullrich, de Belg Rudy Pevenage, werden om dezelfde redenen per direct op non-actief gesteld. T-Mobile begon vrij snel daarna een schoonmaakoperatie.

"We hebben overwogen ermee te stoppen", erkende financieel directeur Thomas Winkler van het telecombedrijf. "Maar het is niet goed om weg te rennen. We geloven in een 'schone' toekomst van de wielersport."

Coureurs

De wielerformatie kreeg een nieuwe leiding en veel nieuwe coureurs. De Amerikaan Bob Stapleton en de Duitser Rolf Aldag werden benoemd tot managers, daarnaast werd onder meer de Nederlander Tristan Hoffman aangesteld als ploegleider. Ook wielrenner Servais Knaven trok naar de Duitse formatie.

"Het jaar 2007 zal zeker niet ons meest succesvolle jaar worden", maakte Aldag duidelijk. "Maar wat is succes? Aanvallend rijden en daarmee sympathie winnen, betekent voor mij ook succes."

Nederlanders

Voor de Nederlanders Bas Giling en Bram Schmitz is in 2007 geen plaats meer bij T-Mobile. Giling (23) informeerde inmiddels bij Skil-Shimano, maar heeft van die ploeg nog geen aanbieding.

Schmitz hoorde pas vorige week dat hij na een jaar vol blessureleed wegmoet. "Dat kwam voor mij behoorlijk uit de lucht vallen. Ik had het liever iets eerder vernomen. Het is nu laat om op zoek te moeten naar een andere ploeg. Ik hoop maar dat het nog lukt", zei de 29-jarige renner uit Waalre.

Bij Schmitz worden op 12 oktober operatief nog enkele pinnen verwijderd uit de enkel. Hij brak het gewricht begin dit jaar kort voor de ploegpresentatie.