MADRID - Met een doelpunt in de 20e minuut heeft Ruud van Nistelrooy dinsdagavond in Estadio Bernabeu een grote zege van Real Madrid op Dinamo Kiev ingeleid: 5-1.

De kersverse vader van een dochter tikte de bal binnen na een door doelman Sjovkovski afgeweerd schot van verdediger Robert Carlos, 1-0. Diep in de tweede helft benutte hij ook nog een strafschop voor 5-1 om vervolgens plaats te maken voor Ronaldo.

Noodzakelijk

Zeven minuten na de treffer van de Nederlandse oud-international zorgde Raul voor 2-0. In de blessuretijd van de eerste helft maakte Reyes 3-0 na sterk voorbereidend werk van Diarra.

Voor Real Madrid was een goed resultaat in de tweede groepswedstrijd dringend noodzakelijk. Het eerste duel was bij de Franse kampioen Olympique Lyon met 0-2 kansloos verloren. Ook Dinamo Kiev was op de eerste speeldag van de groep verliezer, 1-4 tegen Steaua Boekarest. De zwakte van de Oekrainse kampioen kwam in de Spaanse hoofdstad andermaal schrijnend aan het licht.

Beckham

Bij het begin van de tweede helft mocht David Beckham invallen voor Reyes. De Engelse ster deed amper mee of hij zag Kiev tegenscoren door Milevski, 3-1. De treffer maakte de 'Koninklijke' weer scherp. In de 61e minuut scoorde Raul voor de tweede maal voor 4-1 na een verdedigende blunder van Gavrancic.

In de 68e minuut brak Van Nistelrooy door. Doelman Skovkovski haalde hem onderuit. 'Van The Man' schoot zelf vanaf de stip raak en mocht daarna gaan zitten. Zijn voorbereiding op de wedstrijd was niet optimaal geweest door de bevalling van zijn vrouw. Hij mocht de retraite van de ploeg tijdelijk verlaten.

Ronaldo

Ronaldo maakte de laatste twintig minuten vol. Het was een rentree sinds april. De Braziliaan kreeg de minuten die coach Capello hem had beloofd. Ronaldo onderging een knieoperatie na de eindronde van het wereldkamioenschap.

De treffers van Van Nistelrooy waren zijn 48e en 49e in de Champions League. Daarmee kwam hij in het eeuwige klassement op de vierde plaats te staan. Hij ging met zijn eerste CL-treffer in Madrid de Portugees Eusebio voorbij.

Topscorer aller tijden

Clubgenoot Raul deed het zelfs nog iets beter. Met zijn 52e én 53e doelpunt vloog hij langs de Oekrainer Andrei Sjevtsjenko naar de eerste positie op de ranglijst aller tijden.

Geboorte

Ruud van Nistelrooij was na afloop van de grote zege een gelukkig man. "Het was een mooie avond voor mij. Niet alleen omdat ik twee doelpunten heb gemaakt, maar vooral omdat de ploeg met 5-1 heeft gewonnen."

"Deze overwinning valt samen met de geboorte van mijn dochter Moa. Alles gaat goed. Bij Real beginnen de dingen nu op zijn plaats te vallen. Iedereen werkt hard en er zijn veel spelers die in het basiselftal kunnen spelen."