AMSTERDAM - Frank Rijkaard prijst de veerkracht van zijn team in de met 1-1 gelijkgespeelde thuiswedstrijd tegen Valencia. De trainer van FC Barcelona zag de bezoekers vroeg op voorsprong komen door een treffer van David Villa, waarna de Catalanen door een doelpunt van Andres Iniesta in de tweede helft alsnog een punt overhielden aan de ontmoeting.

Rijkaard was tevreden over de manier waarop zijn ploeg met de achterstand omging. "Daarom kan ik ook niet klagen over het resultaat. In de tweede helft vond ik ons goed spelen, al wil ik natuurlijk altijd winnen." De oefenmeester benadrukte ook dat Valencia niet de eerste de beste tegenstander is. "We hadden bijna constant de bal, maar het is nu eenmaal niet makkelijk als je tegen zo'n goede ploeg speelt."

Barcelona nam ondanks het puntverlies de koppositie over van Sevilla, dat verloor van Atlético Madrid. De ploeg van Rijkaard heeft in totaal tien punten verzameld, evenveel als Valencia en Real Madrid. Die ploegen hebben echter een slechter doelsaldo.