BARCELONA - FC Barcelona en Valencia hebben zondagavond het eerste puntenverlies geleden in de Spaanse voetbalcompetitie. De koplopers speelden zondagavond in Camp Nou tegen elkaar gelijk: 1-1.

David Villa opende na ruim een kwartier de score namens de bezoekers. Invaller Andres Iniesta herstelde het evenwicht vlak na rust. Daarna viel de titelverdediger verwoed aan, maar de defensie van Valencia gaf geen krimp.

Het gevaar van een counter was bovendien voortdurend voelbaar. De scheidsrechter verhoorde in blessuretijd de smeekbede van Samuel Eto'o om een strafschop niet. Feit was dat de spits uit Kameroen niet vrijwillig ging liggen na een tackle van achteren. Giovanni van Bronckhorst mocht van coach Frank Rijkaard beginnen als linksback en haalde het laatste fluitsignaal.

Real Madrid

Door dit resultaat kwamen beide clubs op tien punten uit vier duels. Real Madrid, dat zaterdag in Sevilla met 1-0 won van Betis, heeft hetzelfde totaal. Barça heeft nog wel het beste doelsaldo.

De zege van de Koninklijke uit de Spaanse hoofdstad had een bijsmaak. De Braziliaan Cicinho viel na een half uur uit met een ernstige blessure. Gevreesd wordt dat de 26-jarige rechtsback de voorste kruisband van de rechterknie heeft gescheurd. Dat zou het einde van het seizoen betekenen.

Het enige doelpunt kwam op naam van Mahamadou Diarra. De oud-speler van Vitesse scoorde al na zes minuten. Ruud van Nistelrooij was erg actief maar kreeg weinig bruikbare ballen.

Atletico Madrid

Atletico Madrid bracht Sevilla de eerste nederlaag toe: 2-1. Maxi Rodriguez was de grote held. De Argentijn scoorde in de laatste vijf minuten tweemaal. Sevilla was voor rust op voorsprong gekomen door de Braziliaan Renato.

Het was een opwindende maar ook opgewonden wedstrijd, waarin in de eerste helft al acht gele kaarten werden uitgedeeld. Oud-Ajacied Julien Escudé kreeg vlak na de hervatting zijn tweede en kon inrukken. Ook Javi Navarro haalde het einde niet. Hij kreeg in de 66e minuut rood na een overtreding op de Bulgaar Martin Petrov.

Tegen negen man zag Maxi in de slotfase zijn kans schoon.