LONDEN - Twee flinke blunders van doelman Fabien Barthez hebben Manchester United punten gekost. In de slotfase van het duel met Arsenal maakte de Fransman zijn beruchte reputatie meer dan waar. Binnen vijf minuten was hij tweemaal direct verantwoordelijk voor een tegendoelpunt. Beide keren profiteerde Henry en won Arsenal met 3-1.

De positie van Barthez staat al wekenlang ter discussie. De sluitpost van het Franse nationale team wisselt knappe reflexen geregeld af met onbegrijpelijke blunders.

Tot op heden steunde manager Ferguson zijn doelman onvoorwaardelijk, maar na het slechte optreden tegen Arsenal lijkt het nauwelijks voor te stellen dat Ferguson niet ingrijpt. Raimond van der Gouw, reserve-doelman, hoopt stiekem op een nieuwe kans.

Arsenal

Totdat Barthez in fout ging, waren Arsenal en Manchester United in balans. In de 14e minuut opende United-middenvelder Scholes de score, vlak na rust herstelde de Zweed Ljungberg het evenwicht. In de tachtigste minuut schopte Barthez een terugspeelbal in de voeten van Henry, waarna de aanvaller van Arsenal eenvoudig binnentikte, -1. Vijf minuten later liet de sluitpost de bal los en kon wederom Henry de bal in het lege doel schieten.

Door die overwinning stegen de Londenaren naar de derde plaats in de Premier League. Arsenal heeft drie punten achterstand op koploper Liverpool met een wedstrijd meer gespeeld. Manchester United staat nu zesde.

/SPORTWeinig doelpunten in Engeland

/DOSSIERPremier League