ROTTERDAM - Trainer Erwin Koeman deed er zondag alles aan om na afloop van de povere zege op Excelsior (1-0) de positieve kanten te belichten bij Feyenoord. Maar zijn eindconclusie was dodelijk.

"Het kan alleen maar beter", liet de oud-international zich ontvallen. Koeman reageerde op het veld nogal boos op het wankelmoedige optreden van zijn manschappen. "Ja, vind je het gek?", bromde hij later nadat hij tot rust was gekomen.

"Ik vond de manier waarop we voetbalden heel vervelend. Op de training durven ze wel vrijuit te spelen. Maar in de Kuip is dat kennelijk nog steeds een probleem. We blijven tegen onszelf voetballen."

Vrije man

Koeman: "We konden de vrije man niet vinden en inspelen. Dat vond ik pijnlijk om te zien. We maakten voortdurend verkeerden keuzes. Daardoor bleef het onnodig lang spannend. Pierre van Hooijdonk schiet op de training alle ballen in de bovenhoek. In deze wedstrijd lukte het hem echter niet. Kennelijk twijfelt hij ook."

Toch bleef Koeman optimistisch. "Natuurlijk heeft alle onrust binnen en buiten de club enige invloed op de spelers. Maar daarop kunnen we het slechte spel niet afschuiven. Dat is te gemakkelijk."

"We hebben in deze wedstrijd de nul gehouden en drie punten gepakt. Donderdag tegen Lokomotiv Sofia moeten we hetzelfde doen."