LONDEN - Tachtig transfers over de afgelopen twee jaar zouden in het Engels voetbal verdacht zijn. Volgens de krant News of the World is dat wat de speciale onderzoeker Lord Stevens de FA binnenkort officieel gaat meedelen. Ook Manchester United behoort inmiddels tot het rijtje van verdachte clubs.

De BBC onthulde recentelijk dat veel trainers van aansprekende clubs smeergelden ontvangen voor het 'regelen' van transfers. In de reportage kwamen met name Harry Redknapp en Sam Allardyce, coaches van Portsmouth en Bolton, als dubieus naar voren. De vereniging van Engelse voetbaltrainers tekende onmiddellijk protest aan. Volgens de organisatie was geen enkel bewijs voor de beweringen geleverd.

Volgens een door News of the World opgevoerde bron is Stevens echter geschokt door de resultaten van zijn onderzoek. De verwachting is dat de FA experts op het gebied van criminaliteit en financiën gaat inhuren om de zaak nader door te lichten.

Volgens een woordvoerder van de Engelse trainers wordt de zaak echter overdreven. "In een circuit waarin veel geld omgaat zijn altijd misstanden. Wellicht ook in dit opzicht. Desondanks is het zwaar overdreven deze affaire als een groot probleem binnen onze sport te beschouwen."