DEN HAAG - ADO-doelman Stefan Postma heeft aan het duel met PSV een dubbele beenbreuk overgehouden. De keeper brak zowel kuit- als scheenbeen. Volgens een woordvoerder van de club is Postma minimaal drie maanden uit de roulatie. De goalie werd al tijdens de wedstrijd naar een ziekenhuis gebracht om te worden geopereerd.

Trainer Frans Adelaar sprak na afloop van de wedstrijd tegen PSV (2-0) eigenlijk maar over één onderwerp. Diverse spelers waren volgens de coach zo onder de indruk van het beeld van de kermende Postma dat ze in het vervolg van het duel de controle verloren.

Zwabberbeen

"Het was direct te zien dat het mis was", aldus Adelaar. "Hij had een zwabberbeen. Er zat een knik in. Ik ben direct het veld ingelopen om naar enkele spelers te gaan. Vooral Ferrie Bodde was onder de indruk, die heeft vorig jaar zelf een been gebroken.

Anderen liepen wild in het rond en hielden hun handen voor de ogen. Na dat het gebeurde waren een aantal spelers niet meer zichzelf en gingen ze heel vreemde dingen doen."

Breekpunt

Ietwat cynisch noemde de trainer het moment van de dubbele beenbreuk "het breekpunt in de wedstrijd". "We kwamen met 1-0 achter en konden dat niet meer herstellen. De jongens hadden direct in gaten hoe ernstig het was en vroegen direct om een brancard. We hebben vandaag verloren, maar veel erger is het wegvallen van Postma."

In dezelfde aanval waarin Postma de beenbreuk opliep, maakte Tardelli de openingsgoal. Na de treffer ontstond er wat commotie omdat de PSV'ers de bal niet buiten het speelveld schoten. "Ik weet niet of die spelers het hebben kunnen zien", nam Adelaar het voor ze op. "Maar Bosschaart heeft meteen in woord en gebaar aan scheidsrechter Roelof Luinge aangegeven dat de Stefan ernstig geblesseerd was. Volgens mij had hij kunnen affluiten."