ARNHEM - Vitesse heeft zaterdagavond de negatieve spiraal van drie nederlagen op rij doorbroken. Tegen Heracles Almelo kon eindelijk weer een overwinning worden begroet: 4-0.

Vitesse-trainer De Mos had zijn ploeg op enkele plaatsen gewijzigd na de nederlaag tegen NAC. De Denen Junker en Due werden daarvan het slachtoffer. Met het talent Pryor achter spits Lazovic kwam er meer vernuft in de Arnhemse aanval, hetgeen meteen resultaat oplverde. Lazovic trof driemaal doel en had daarmee een belangrijk deel in de zege.

De Serviër opende de score in de 37e minuut op aangeven van Hersi en na goed voorbereidend werk van Pryor. De Almeloërs, die al na 27 minuten spits Everton geblesseerd zagen afhaken, loerden geduldig op de counter. Schilder was na een goede solo dichtbij de gelijkmaker, maar strandde op doelman Wapenaar.

Na de rust was de wedstrijd al binnen twintig minuten beslist. Weer was het Lazovic, die alert reageerde na een gesmoorde inzet van Esajas (2-0). De mooiste treffer kwam op naam van de begenadigde Pryor, die na een subtiel hakballetje van Hersi verwoestend uithaalde: 3-0.

Nadat Hersi al eerder de score had kunnen opvoeren (na een mislukte uittrap van doelman Pieckenhagen miste hij voor een leeg doel), zorgde Lazovic alsnog voor 4-0.